Item (0) : 00.00
You cart is empty

Despre lalele

Laleaua (Tulipa) este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante cu flori din familia Liliaceae. Sunt originare din sudul Europei, nordul Africii și Asia, din Anatolia și Iran (unde floarea este reprezentată pe drapelul național) până în China și Japonia. Zonele cele mai diversificate în ceea ce privește speciile de lalele sunt Munții Pamir, Munții Hindu Kush și stepele din Kazakhstan. Iata mai jos cateva curiozitati despre aceste minunate plante care cu siguranta te vor incanta si te vor uimi.

 

Citește mai departe:Despre lalele

Despre crini

Simbolistica bogata asociata florii de crin si numarul mare de mituri legate de aceasta planta reflecta felul profund in care oamenii pretuiesc frumosul, puritatea si inocenta. Fiind cea mai veche floare cultivata de om, crinul apare pe obiecte de cult si podoabe in toate perioadele evolutiei civilizatiei umane. In Antichitate, atat la greci, cat si la romani, simboliza speranta si triumful, fiind folosit alaturi de trandafir si laur pentru incununarea fruntilor invingatorilor, dar si ca ofranda adusa zeitei frumusetii. Nu intamplator, in secolele urmatoare

Citește mai departe:Despre crini

Despre flori şi sufletele înmiresmate

A oferi flori e o tradiţie aproape universal răspândită. Oferim flori pentru a ne manifesta admiraţia, respectul, dragostea. Femeile, mai ales, sunt sensibile la flori; dacă vreţi să câştigaţi prietenia unei femei, oferiţi‑i flori. Evident, poate acest lucru nu va fi suficient. Există anumite fe­mei cărora puteţi să le oferiţi toate florile pe care le găsiţi la piaţă fără să puteţi să le câştigaţi pri­etenia; pentru că există alte flori de oferit, flori invizibile, şi pe ele trebuie să ştiţi să le oferiţi: florile sufletului vostru.

Citește mai departe:Despre flori şi sufletele înmiresmate

Hoya, floarea de ceara

Hoya este o planta cu tulpini flexibile prevazute cu radacini fixatoare in dreptul nodurilor. Are frunze pozitionate simetric, doua cate doua, deseori suculente sau pergamentoase, ovale sau ascutite. Deosebit de interesante sunt florile albe, facute parca din ceara sau portelan. Ele sunt mici, de forma stelata cu o coroana staminala roz inchis, reunite intr-un buchet rotunjit. Parfumul discret este o alta calitate a florilor. Planta isi pastreaza bine frunzele si infloreste abundent pe parcursul verii.

Citește mai departe:Hoya, floarea de ceara

Lucruri interesante despre flori

Stiai ca emisiile toxice din atmosfera distrug aroma florilor si fac sa scada numarul insectelor care le polenizeaza? Cu cat nivelul de poluare dintr-o anumita regiune este mai mare, cu atat mirosul florilor este mai afectat. Iata si alte lucruri pe care nu le stiai despre flori:

1. Cea mai mare floare din lume apartine genului Wolffia. Aceste flori cresc la suprafata apei, nu au radacini, au o singura tulpina si un singur pistil.

Citește mai departe:Lucruri interesante despre flori

banner-stanga-jos 

 

banner-centru-jos

 

Banner-dreapta-jos-01

Livrare in aceeasi zi

car

Livrarea se face de noi 
sau de curierul nostru.

Numai flori proaspete

flower

Folosim numai flori proaspete
Produse superioare calitativ

Aboneaza-te

Aboneaza-te pentru oferte speciale